Den sociale gamer

I mit 25 år korte liv har jeg spillet utallige timers computerspil og løbende reflekteret over mine valg. Det har lært mig at balancere livet i computerspillene med studielivet, det sociale liv, familielivet og arbejdslivet. Her er mine tanker - og fire konkrete råd
Af Jacob Piil, jacobpiil@outlook.dk 

Spentrup Computerspillere til LAN

"Men mor, jeg taler jo med mine venner hele tiden," sådan forsvarer computerspilleren sig, når forældrene mener, at han skal bruge mere tid med vennerne. Så snart skoletasken er smidt på værelsesgulvet og penalhusets indhold skiftet ud med mus, headset og tastatur, så stempler han ind i den virtuelle verden. En verden, som jeg sagtens kan forstå, man bliver betaget af.
Mit navn er Jacob Piil, jeg er 25 år gammel, bestyrelsesmedlem i Spentrup Idrætsforening, og så er jeg anfører i arrangørteamet til BlicherLAN, et LAN i Spentrup nær Randers. (Læs mere)

Betaget af computerspil

Jeg brugte samme argument overfor mine forældre, da jeg var 11-15 år gammel. Men jeg var samtidig opmærksom på, at det ikke var nok. Jeg havde et behov for at komme ud og se mine venner i øjnene. Problemet var bare, at de ligesom mig meget hellere ville bruge tiden ved computeren. Så vi fandt en løsning. LAN-events.

Dannelse

At tage til LAN er med til at danne unge gamere. Her lærer man om andre menneskers følelsesmæssige reaktioner, at håndtere små konflikter og man opnår stærkere sociale relationer. Det er ikke bare en fordel for gameren selv, men også hans omgivelser. Når det er skærmfri tid derhjemme, og i skal spille brætspil eller lave mad, kan han trække på erfaringerne fra LAN'et.

Hvis computerspillet derhjemme har taget overhånd, så skal der dog mere til end at deltage ved LAN-events. Da jeg brugte mest tid ved computeren, var der ikke meget andet, der kunne holde min opmærksomhed i timevise end computerspil. Jeg anbefaler derfor, at man forsøger at vise gameren, i små intervaller, hvordan tiden kan bruges væk fra skærmen. Her er fire tips til, hvordan gamere kan bevæge sig i retning af et sundt forhold til sin computer

Fire tips til et sundt forhold til computeren - tag til LAN

  1. Gameren skal afsted til sociale events - eksempelvis LAN-arrangementer, sammen med vennerne
  2. Indfør skærmfri tid derhjemme - for hele familien (gælder også TV, mobil etc.) Start med 30 minutter en eller to gange om ugen. Spil brætspil, gå en tur, lav mad, men gør det sammen - hele familien
  3. Forældre bør kigge indad - hvor meget tid bruger du på TV, mobil, arbejdscomputer og tablet?
  4. Prioriter at overholde sengetider - skal der opsættes regler gameren, er det her. Det er okay at blive senere oppe i weekenden, men ikke senere end 01.00. Sengetider bevarer den vigtige døgnrytme, og det giver energi.

BlicherLAN#6 5-7/4

Få mere info her på siden, tjek infogruppen på Facebook eller se foreningens Instagram.

Adresse og kontakt

Skaldhøjvej 3, 8981 Spentrup

info@blicherlan.dk